Overdam Planteskoles nyhedsbrev februar 2012

Overdam Planteskole

Nyhedsbrev

En hård vinter for planterne

Der er stadigvæk begrænset med vinterskader at se på planterne. Frosten kom i slutningen af januar og den har ind imellem været hård. Men solen stod lavt på himmelen og vi har ikke haft så megen udtørrende vind som sidste år, hvor der var masser af vinterskadede planter.

I skrivende stund mangler der stadigvæk ca. en måned med mere eller mindre vintervejr (ifølge kalenderen) og det kan godt blive den værste tid. Varierende temperaturer med hård nattefrost kan være meget hårdt ved planterne. Først omkring 1. april kan vi få overblik over, hvor hårdt det er gået ud over planterne i vinterens løb.

Beskæring

Det er det kolde og ofte dejlige vejr der skal udnyttes til havens vigtigste havearbejde – beskæringen. Beskæringen er vigtig for at planterne ikke skal gro én over hovedet og man forynger og øger sundheden på planterne ved at beskære jævnligt.

De fleste haveejere har direkte en skræk over for beskæringsarbejdet. Nogle prøver at læse sig til viden om det, andre lader helt være og nogle går i gang med grovfilen og motorsaven.

Jeg vil gerne gøre opmærksom på to ting i den forbindelse. På Overdam Planteskole har vi lørdag den 10. marts kl. 15.00 et beskærekursus hvor jeg går alle regler igennem og gennemgår beskæringen af mange planter. Deltag i dette kursus (varighed 1½ time) eller se den video, vi lægger ind på vores hjemmeside om beskæring, værktøj og regler. Vi når det desværre nok først til slutningen af marts måned.

Spændende lave buske til haven – Spiraea

Lave buske kan bruges mange steder i haver og anlæg. I vores nye kombinationshave her på planteskolen har vi ikke mindre end seks grupper af lave spiraea. De er vidt forskellige, men er alle fantastisk flotte med blomster, løv, efterårsfarve og vækst.

Spiraea_Goldmound

Spiraea_fritschiana

Spiraea_densiflora

Planteskolens hjemmeside og nye brochurer

Vi er i gang med mindre forbedringer på vores hjemmeside. Opbygningen bliver den samme, men tekst og videoer bliver nye og inspirerende. Allerede nu er der to videoer på hjemmesiden. Der kommer også nye brochurer som omtaler bunddækkeplanter, stauder sammen med græsser samt sommerblomster. Brochurerne kan downloades eller hentes på planteskolen.


Husk at vi også har internet salg af græsser på www.græsser.dk.


Februar '12
Overdam.dk
Græsser.dk
Overdam Planteskole, Agiltevej 11, 2970 Hørsholm, 45 86 08 41.