Overdam Planteskoles nyhedsbrev november 2012

Overdam Planteskole

Nyhedsbrev

Farverne om efteråret er fantastiske. Jeg er lige kørt gennem Folehaveskoven i Hørsholm. De store bøgetræer havde tabt en del af bladene, men de resterende i gule og delvis orange og røde nuancer i let sollys gav en ubeskrivelig virkning.

 

kombinationshave Især efterårsfarverne på nordamerikanske buske og træer er fantastiske. Størstedelen er i de rødorange nuancer, men der findes dog adskillige undtagelser. Træer og buskes efterårsfarve har man normalt glæde af i en-to-tre uger, hvorefter bladene falder af. Også her er der selvfølgelig undtagelser.
En af dem er Papagøjetræet som ses her på siden. Vi har en lidt mere søjleformet type der hedder Parrotia persica ’Vanessa’ som er helt fantastisk. Vi får yderligere nogle hjem fra Holland som er i en passende salgsstørrelse til foråret. kombinationshave

 

kombinationshave

Græsserne som vi har valgt at viser er fantastiske om efteråret og om vinteren. De står flot med de gyldne, senere brune blade hele vinteren. Græsser som f.eks. Elefantgræsserne (Miscanthus) har også nogle fantastiske aks der er helt sølvagtige og selvlysende hele vinteren igennem.

 

Elefantgræsserne på billederne er: ’Nishidake Gøteborg’’Ghana’ og ’Kleine Fontäne’. Busken er en nyhed i vores sortiment Sneboldt (Viburnum dentatum ’Blue Muffin’ og så altså Papagøjetræet, som er et lille træ. kombinationshave
kombinationshave

 

Husk at vi holder begrænset åbent i vinterperioden (se hjemmesiden).

Fortsat godt efterår

Med venlig hilsen

Poul Petersen


November '12
Overdam.dk
Græsser.dk
Overdam Planteskole, Agiltevej 11, 2970 Hørsholm, 45 86 08 41.