Overdam Planteskoles nyhedsbrev april 2013

Overdam Planteskole

Nyhedsbrev

Snart tid til sommerblomster

Græsserne ser ikke ud af meget lige nu. Efter den årlige nedklipning er det faktisk meget få græsser, der viser livstegn på nuværende tidspunkt, men ganske rolig – de skal nok komme, når varmen og regnen kommer. Der kan være problemer med Pampasgræs og græsser som har stået i krukker

Nu er de botaniske tulipaner til gengæld kommet op, og flere sorter har været i blomst længe (se foto). Det samme gælder Scilla, Vintergæk og Crocus. Det vil sikkert også pynte i din have, hvis du lægger nogle løg (helst botaniske) til efteråret. I oktober forhandler vi disse i løs vægt.

Calamagrostis - Roedhaette

Har du et kedeligt hjørne i haven (halvskygge til fuld sol), så prøv en sammensætning af Dværgpibegræs (Molinia ’Dauerstrahl’) sammen med bjergmynte (Calamaintha nepeta nepeta). Det giver både blomster, duft og struktur (se foto). Øverst i billedet ses blomster af Hjortetrøst, som er god som baggrund eller sammen med høje græsser (i øvrigt elsker bier og sommerfugle den).

Molinia Calamintha

I krukker sammen med sommerblomster er den blåaks der hedder Sesleria nitida fantastisk. De blålige blade hvor skud og blomster fra sommerblomsterne kryber op i mellem giver en fantastisk virkning (se foto).

Blaks

Den 4. maj kl. 16.00 har vi det årlige sommerblomstkursus. Et kursus hvor vi kommer ind på nyheder, nem pasning af krukkerne, sammensætninger m.m. Jeg tilplanter nogle krukker med sommerblomster og græsser som jeg har rigtig god erfaring med. En krukke med krydderurter er også på programmet.

Vent med at plante til sommerblomster til efter den 10-15 maj. Til den tid er jord og nattetemperatur god nok til de varmekrævende sommerblomster, der kommer fra 25 grader varme drivhuse og helst ikke skulle få et kuldechok.


Husk at vi også har internetsalg af græsser på www.græsser.dk.

April '13
Overdam.dk
Græsser.dk
Overdam Planteskole, Agiltevej 11, 2970 Hørsholm, 45 86 08 41.