Overdam Planteskoles nyhedsbrev marts 2014

Overdam Planteskole

Nyhedsbrev

Beskæring

Forårets (vinterens) vigtigste havearbejde er beskæringsarbejdet. Klargøring af haven til endnu et fantastisk år i haven. Nogle frygter beskæringen, andre glæder sig over det og nogle lader være, men det er faktisk vigtigt at vedligeholde havens planter. En have hvor man har beskåret buske og træer, klippet græsser og stauder ned, revet de værste blade væk fra græsplænen – det er en have lige til at nyde. En dejlig positiv fornemmelse og det er ikke så svært at gøre det rigtigt, som mange tror. Se videoerne på overdam.dk og/eller deltag i kurset den 8 marts klokken 15.00. Mere end 10.000 har set og haft glæde af nogle af de to år gamle videoer på hjemmesiden.

Foråret

Trænger der til lidt fornyelse til foråret, så har jeg et bud på tre buske, der bør stå i enhver have. Det er Japansk Dværgsneboldt (hvide blomster fra april-maj til oktober), lav og kan holdes kompakt. Syrenhortensia ’Mathilde’ som kan få helt op til 40 cm lange, hvide blomsterstande fra august og Kejserbusk der har rosa blomster fra november til april (hovedblomstring i april). Kejserbusken bliver 3-4 m. høj.
Til forårssæsonen kommer der igen spændende Koreakorneller, Stewartia’er, opretvoksende
papegøjebuske og meget mere hjem. Sidste år fik vi dem i en fin mellemstørrelse, som var meget populære.

Nye Græssorter

Græssortimentet er suppleret med nogle nordamerikanske stargræsser. Det er nogle græsser vi især på længere sigt forventer os meget af, fordi de har brede blade og vil være perfekte til bunddække. På billedet ses hvordan vi foråret 2013 fik tilsendt 12 forskellige sorter af nordamerikanske vildarter, hvoraf nogle har en stor fremtid i Danmarks haver. Det er planter som ellers endnu ikke findes i Europa.

vildarter

Udstillingsområder

Vi glæder os meget til at vise den sidst tilplantede have frem. Den bliver flot i løbet af foråret og viser især græsser og stauder der tåler både sol og skygge. Haven ligger i et skovagtigt område, hvor 15 store nordmannsgraner er underbeplantet. Haven er på 400 m2 og vi har nu 2000 m2 med beplantede udstillingsområder.

Planteskolen har igen normal åbningstid fra den 24. marts.

Vi på Overdam Planteskoler ønsker alle haveejere et rigtig godt forår med masser af positive
planteoplevelser.

 

Marts'14
Overdam.dk
Græsser.dk
Overdam Planteskole, Agiltevej 11, 2970 Hørsholm, 45 86 08 41.