Overdam Planteskoles nyhedsbrev marts 2015

           
    overdam planteskole logo      
   

Nyhedsbrev

Vinterhaven

Vinteren er lang. I seks-syv måneder står træer og buske uden blade. Derfor er vi nødt til at udvide planteoplevelserne i vores haver og anlæg mest muligt med planter, der er kønne i vinterperioden. I England har man i flere år arbejdet med buske, der har dekorative grene, stedsegrønne bladplanter, der skifter til vinterfarve, græsser og stauder med dekorative aks, blade og blomsterstande osv. 

græs sne 

Ved planlægning eller omlægning af haven er det meget vigtigt at have ovennævnte for øje, og også her er græsserne en meget vigtig bestanddel. Ingen andre planter har samme lysende gyldne farve og bevægelse, som lyser op i vintermørket. Mange har aks der indtil nu, hvor de alligevel skal klippes ned (omkring 15 marts), har en meget dekorativ virkning.

bruneaks

Af buske og andre velegnede planter kan nævnes Rødgrenet Kornel (Cornus ’Sibirica’), Kornel (Cornus ’Winterorange’), Kejserbusk, Abeliophyllum, Druelyng (Leucothoë), Gulnålet Bjergfyr (Pinus ’Carsten Winergold’), stauderne Julerose/Påskeklokke, Løvehale (Phlomis), Purpursolhat m.fl.

Viburnum bodtnantense 

Havearbejde

Det første vinter/forårsarbejde er beskæring. Se de uddybende videoer på vores hjemmeside eller kom og deltag på vores

Beskæringskursus lørdag den 7. marts kl. 15.00.

Her kan man se, hvordan det vigtige arbejde skal udføres, så det bliver mere overskueligt og nemt at gå i gang med. Jo mere man ved, desto sjovere er det – og det er meget vigtigt, at havearbejde er sjovt og afstressende. Flere af de tre år gamle videoer, som er optaget her på planteskolen, er set op til 18.000 gange.

Se også den nye video om et af Danmarks største beplantningsanlæg (målt på antal af færdigplanter). Den viser begyndelsen og hvordan det ser ud efter tre somre.

Husk at vi efter beskæringskurset på lørdag også har et 

Sommerblomstkursus d. 9. maj kl. 16.00


Husk at vi nu også har internet salg af græsser på www.græsser.dk.

 
Marts'15
 
Overdam.dk
Græsser.dk
    Overdam Planteskole, Agiltevej 11, 2970 Hørsholm